תפקיד ראשון אחרי משרד - מה כדאי?
קליר עומר, רו"ח
21/09/2023
שוחט קובי, רו"ח
תפקיד ראשון אחרי משרד – מה כדאי? חברה קטנה VS חברה גדולה וכו'…
זאת שאלה שאנחנו נתקלים בה לא מעט מחשבים צעירים, גם כאלה שעדיין לא סיימו את ההתמחות ומתחילים לגשש ולשאול את עצמם מה נקסט.
זה נכון שהתפקידים הראשונים אחרי המשרד דיי ינתבו לכם את מסלול הקריירה – גם מבחינת סוג העשייה וגם מבחינת גודל החברות שאליהן תצטרפו –
מי שהתרגל לעבוד בחברה קטנה / סטארט אפ בתחילת הדרך, על כל המשתמע מכך – סביבה דינמית, קצב מהיר, שינויים תכופים, מעט עובדים מול הרבה עשייה, תחומי אחריות רחבים כולל אופרציה ומבנה היררכי שטוח יותר- מאוחר יותר יתכן ויתקשה להיכנס לחברה גדולה עם קצב איטי יותר, עם סדר ונהלים מובנים, עם תחומי אחריות מוגדרים והיררכיה יותר נוקשה. וההפך, מי שהתחיל בחברה גדולה ומסודרת יתכן ויתקשה להסתגל לתזזיתיות ולרף הציפיות הגבוה שיש בחברה קטנה -דרישות לגמישות מחשבתית, דרישות ללמידה מהירה ועצמאית, הסתגלות לשינויים, להיות הנדס-און וחבישה של מספר כובעים.
כמובן שיש יתרונות וחסרונות לכאן ולכאן – בכללי בחברה גדולה יש יותר – יותר אמצעים, יותר משרות שאפשר להתקדם אליהן, יותר יציבות, יותר צוות , יותר מסגרת תומכת ללמידה והתפתחות, יותר חברות בנות, יותר תהליכים, יותר תקציב, יותר תגמול (בונוסים או מניות) ויותר רקורד לרזומה. מצד שני בחברה גדולה יש גם יותר תחרות, נדרש ממך יותר מאמץ להתבלט וגם יותר סבלנות ויותר זמן להוכיח את עצמך כדי לטפס לטייטל / תפקיד עם יותר השפעה.
בחברה קטנה, לעומת זאת, יש לך אפשרות להתבלט, מסלולי הקידום ותחומי האחריות יותר דינמים, כמו גם הסיכויים לגעת בתחומים חדשים ולקחת חלק בתהליכים פיננסים שיעשירו את ההתנסות ואת הרקורד שלכם (גיוסים, הנפקות ועוד). מצד אחד הקידום יכול להיות סופר מהיר ברגע שהחברה בצמיחה, אך יש כאן גם סיכון גבוה שהחברה לא תפרוץ בסוף ואתם תישארו במקום.
אז השיקול איפה להתחיל את הדרך יכול להיות מושפע גם ממי שאתם – באיזו מסגרת יהיה לכם יותר קל לצמוח,
אבל גם מאלמנטים שלא קשורים לגודל החברה, אלא קשורים לתפקיד עצמו ולסיכוי שלכם להתפתח מקצועית בתוכו ומתוכו.
יש מספר אלמנטים שאנחנו ממליצים לכם לקחת בחשבון :
– בכפיפות למי אתם הולכים לעבוד – הזדמנות לעבוד מול בכירים (מה שיותר שכיח בחברות קטנות, אבל לא רק) בד"כ מגיעה בקורלציה לקבלת תחומי אחריות גדולים ואופק קרוב יותר לקידום.
– תחום התעשייה וסוג העשייה של החברה – עשייה גלובלית, עשייה אקוונטית, תחום הנדל"ן והחזקות, תחום ההשקעות, בנקאות, קמעונאות ועוד. ואם אתם מכוונים לחברה טכנולוגית אז באיזה תחום? SAAS, סייבר, פינטק, אדטק וכו' וכו'.
– מה המצב של החברה? שיקולים של יציבות, צמיחה, לקראת הנפקה וכו'.
– התממשקות התפקיד לגורמים פנימיים בארגון – מול איזה מחלקות אתם הולכים לעבוד? מכירות, רכש, ליגל וכו'. האם זה תפקיד עם אופי ניהולי ובמידה שלא, האם יש כאן אופק ניהולי וכו'.
– אופי ורוחב התפקיד – האם זה תפקיד חשבות נטו או תפקיד שנוגע בתחומים נוספים כמו אופרציה, פיתוח עסקי ואנליזות כלכליות.
– התממשקות התפקיד לגורמים חיצוניים – האם תחום האחריות תפקיד מוגבל לתהליכים פנים ארגוניים או כולל גם התנהלות ומשא ומתן מול לקוחות, משקיעים בנקים, ספקים, חברות פורטפוליו/חברות בנות וגורמים נוספים.
תזכרו שבתפקידים הראשוניים שלכם בחברות, אתם הולכים ללמוד המון, אל תחשבו רק על התנאים הנוכחיים והנוחות הרגעית, תחשבו קדימה – על למידה והתפתחות מקצועיתו ולאן אפשר להמשיך מפה.
ובנימה אישית כולם מתמודדים בימים אלה עם השאלה הזאת, גם בשלב מתקדם בקריירה של ניהול כספים, וזה תלוי גם במצב השוק – בימים כאלה שיש האטה בשוק, לדעתנו, העדיפות היא לחברות יותר גדולות ויציבות שמתפתחות גלובלית. בעבר זה היה יותר סקסי לעבור בין סטארטאפים קטנים, אבל היום הסיכוי להצליח בסטארט אפ קטן הוא יותר נמוך.
בשורה התחתונה, ליוצאי משרד כן מומלץ להתחיל בחברות הגדולות, בסופו של דבר צבירת ניסיון בחברה גדולה בתהליכים ומערכות גדולות יהיה משמעותי להמשך הדרך, במיוחד לחברות בצמיחה מכוונות IPO, אבל שוב, יש לא מעט סיפורי הצלחה של כאלה שיצאו לסטארטאפים קטנים וצמחו איתם עד למשרות בכירות.
ואם תרצו להתייעץ, דברו איתנו, נשמח להכיר!
אהבת פרגן בלייק 🙂
שתף לחברים 🙂
אם אתם רוצים להתייעץ איתנו על האפשרויות שלכם,
השאירו פרטים פה >>